Ook bij de Tweka Geldrop werkte ik maar een paar dagen.

Bij de Tweka in Geldrop heb ik het maar 4 dagen volgehouden.
Mijn werk bestond uit het persen van dames vesten.Maar ik werkte daar op een afdeling waar ongeveer 80 meiden van rond de 16 jaar werkten en er was geen mannen toilet.Dus ik moest als ik hoge nood had steeds mijn kans wagen als er geen dame op de wc zat dat resulteerde op een bepaalde dag in het volgende,
Ik ging toen de kust veilig was naar de wc en toen ik daar even zat met mijn broek omlaag op mijn schoenen werd de wc deur onverwachts opengetrokken door een meid met hoge nood.
Het mokkel gilde alles bij elkaar toen ze mij daar zag zitten met mijn broek op mijn schoenen.In overleg is toen met de cheffin van de afdeling besloten dat ik voortaan als jongeman als enigste op het toilet van de directie mijn behoefte mocht doen omdat er geen heren toilet was op de Afdeling waar ik werkte.

Wat voelde ik me trots.Maar helaas ik hield het bij de Tweka ook na 7 dagen voor gezien.
10 dagen werkte ik bij een wasmachine magazijn in Heesch enzovoort enzovoort.

De Belhamel van de binnenstad kliederde de ramen onder met kaarsvet.

Op een dag het was in de periode van opkomst van Elvis Presley als zanger had ik ontdekt
Dat je met een kaars mooie letters of teksten op winkel ramen kon schrijven.
Dus toen ben ik met enkele vriendjes en vriendinnetjes naar het centrum getogen en hebben we op een avond grote teksten op de ruiten van V en D in de vrijstraat gezet.
Het waren teksten als leve de Rock and Roll en Elvis de beste zanger.
Natuurlijk zat ik de volgende dag weer op het Politie buro voor die streken.
Men gaf mij de keuze of ik ging met mijn vrienden die teksten zelf verwijderen of er zou een proces verbaal uit rollen.We kozen voor het eerste.Ik trommelde mijn vriendjes op en wij maakten alles weer schoon.Ik zag mij als de voorloper van de graffiti spuiters destijds.
En zo haalde ik allerlei streken uit.Als het gesneeuwd had en we liepen op straat gooide we in het begin sneeuwballen naar elkaar maar ook dat verveelde snel.Dus als we ergens een raam open zagen staan dan keilden we daar enkele sneeuwballen naar binnen en zette het op een lopen.

Ook rolde we gezamenlijk wel eens een erge grote sneeuwpop en die plaatsten we dan schuin tegen een voordeur aan.Mochten die mensen dan van binnen de deur openen dan viel die sneeuw man in hun gang.Of we gooiden als het hard gevroren had een emmer water voor aanvang van de kerkdienst voor de ingang van de kerk.Gevolg slibberende en vallende gelovigen en een koster die weer eens zijn beklag op school kwam doen.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.