Kijk. Lezers. KutBinnenlanders die jullie er zijn. Die wij er zijn. U weet het allemaal. KutBinnenlanders.nl is een zandbak. We klooien maar wat aan en bouwen hier en daar een klein zandkasteeltje en dat gaat prima zo. Paar cartoontjes, paar mopjes, kunst in de besloten ruimte-recensies, filmpjes van kwajongensstreken, en meer van dat soort leuks. Meer is dat niet en meer hoeft dat niet te zijn. Heerlijk toch, dat er nog zo’n website is die niet zonodig vanalles maar hoeft en moet zijn ? Nee dus, vindt Dutch Bloggies-voorzitter Jeroen Mirck. Naar aanleiding van een tegeltje waar we alvast onze eigen uitslag voorspelden. Het zal ook weer eens niet hè. KutBinnenlanders.nl mailde hem: “Wat heeft KB nu aan een DB ?” waarop hij antwoordde “Wat heeft KB *niet* aan een DB? 😉“. Dat we er echt geen wilden, mocht niet baten: “Het gaat erom wat de lezers willen, of de jury. Geenstijl wilde ook nooit een Bloggie. 🙂” Oftewel nomineer jezelf or else, verdomme. En nu stalkt hij ons per mail. Want hij kan ’t toch niet echt hebben – een blog dat niets met zijn prijsje te maken wil hebben. Stampt een beetje met zijn voeten. Pruillipt met zo’n glimmend trillend onderlipje. Bully’t ons. Maar we geven geen krimp. Wij willen geen bloggie, en de bloggie zou ons ook niet moeten willen. Komaan, het is KutBinnenlanders ! Enfin. Voor iedereen die het na die inleiding nog niet door heeft: Jeroen, lees lekker door. Want hier volgt onze Mission Statement. Vanacht helemaal zelf op een vochtig bierviltje geklad. Rita en John en Tina en Philippe zaten erbij, je kunt ’t ze navragen. Jean ook, maar die z’n neus was al zo rood dat ik niet denk dat hij überhaupt nog veel van gisteren weet. Enfin. Waarom wij niet op zo’n prijzenmiddag die vieze presentatiewijn achterover willen gaan staan jeroenmircken. KutBinnenlanders is eerst en vooral geen opiniewebsite. Zo, dat voelt alvast goed. Zijn we daar vast vanaf. We zijn ook wars van alle Jopen en Japen. We hebben bijzonder veel plezier met het werken aan een, ik citeer, schaars bezocht, niet-initiërend en eeuwig onbetekenend blog. Er zijn al zoveel Serieus Bloggende Kutbinnenlanders, laat ons gewoon lekker aan YES-nonsense blogging doen hier. Gewoon, lekker, beetje het Peter Pan complexje luchten. Vinden we leuk, namelijk. De meesten van ons missen onze kindertijd best wel. Ik zéker, in ieder geval. En bij het werken, belastingen invullen en hoerenlopen moeten we allemaal al zo vreselijk veel volwassen doen, laat ons dan één plekje hebben waar we dat naar eigen goeddunken af en toe niét doen. Straks krijgen we anders nog een Quarter Life Crisis. Wat we wél belangrijk vinden, is dat het lekker chaotisch en divers mag zijn. Dus het liefst hebben we hier alles van botergeile oma’s tot allochtoonse duivenmelkers. Van zwervers tot cultuurmakelaars. Van popidolen tot kutrestaurants. Van bibliothecarissen tot gestenigden. En alle flauwekul daartussen. Bovendien dat het zoveel mogelijk eigen materiaal is. Er zijn al genoeg knipplak blogjes. Kortom, we zijn alles en niets. We zijn iedereen en niemand. We doen en doen niet, we zijn en zijn niet, we gaan en we blijven. En het hokje waar je ons zonder schoenlepel in zult kunnen passen, moet nog uitgevonden worden. Dus Fuck De Bloggies, daar kan in het beste geval enkel veel te veel aandacht van komen of erger zelfs, een stom ding op de schoorsteen dat de redactieleden om beurten zullen moeten afstoffen. Doen we liever niet. Nee, laat ons lekker met onze schepjes en emmertjes bezig. Spelen jullie maar lekker met jullie zitzakken en relatiegeschenkjes en prijsjes. Wij vermaken ons hier wel. Uiteraard spreek ik, uiterst arrogant, voor ons allemaal. Laat ieder redactielid dat het hiermee oneens is, zich gewoon maar eens horen dan. En daarna doorlopend opletten of er niemand in diens koffie gespuugd heeft. Muhahahahaha.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !