Op loopafstand van het slagveld staat op een verhoog de slachtbank. Economie van de middelen. Je laat de beul trouwens beter ter plaatste bivakkeren.

Oorlog, net wat u zegt, zorgt voor een betere spreiding van de bevolkingsaanwas op aarde. Kijk maar naar Wagner, de privé militie van Vladim Putain. Gevallen in een zinloze strijd liggen de lijken van de huurlingen netjes op een rij begraven.

Zelf zorgt de huurlingenbaas dat hij buiten schot blijft. Zo hoort dat nu eenmaal. Baasjes horen buiten schot te blijven.

Die oek, hoek, joek Oekraïners zijn erin geslaagd verschillende Russische baasjes buiten strijd te schieten.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.