De oude baas is een oude snoeper. In zijn oude Saab staat hij zelden stil. Het meest in zijn sas is hij op zijn oude fiets Salsa. Vrij als een vogel ruist hij door het platte land dan wel het heuvelland. Vrijen doet hij met zijn vogel als geen een.

Op kantoor geniet de oude baas eenieders eerbied en respect. Hij dwingt niets af, deelt met een brede glimlach zijn bevelen uit.

De oude baas moet ooit jong zijn geweest, kwetsbaar en charmant. Niemand echter herinnert hem aldus. Reed hij toen al met een Saab? Of was het een Volvo?

Zolang hij in het oog van de wereld loopt, loopt alles goed af.

Achter windschermen houdt hij de tocht buiten adembereik.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.