Ik blijf het verzenden van pakjes vermijden. Ik bestel nagenoeg nooit via het internet. De pakjesbezorgers kunnen hun pakjes ook bezorgen zonder mij en ik bezorg mezelf geen extra zorgen.

Desalniettemin krijg ik om de haverklap berichten in mijn e-brievenbus dat een pakje alsnog niet kan worden geleverd omdat mijn gegevens onvolledig zijn. Ze bestaan gewoon niet.

Het systeem achter mijn brievenbus, een al te goor ritme of een kunstmatige intelligentie, klasseert dit soort berichten meestal als ongewenst. Spam dus. Op een enkele keer na.

Nu heb ik twee elektronische adressen, slechts een krijgt die valse berichten van valse pakjesbezorgers. Op mijn ander adres krijg ik ergere spam: Europol en co houden mijn surfgedrag nauwgezet in de gaten en heeft me betrapt op het bezoeken van webstekken met kinderporno. Vandaar een dagvaarding. Die verklik ik met een klik aan de cybermisdaadcel bij de eerste minister. Viespeuken.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.