Een interland

 

De koning der Belgen, Filip, en zijn gezin gaan al eens fietsen. Meestal  op zondag. De vorst kan zich dan geheel en al toeleggen op vrouw en kinderen. Want ja, de koningin fietst mee. De vorst is dan de koning te rijk.

Kees is geen koning maar voelt zich te rijk. Hij had net een vrouw genomen in de Koninklijke positie, ook wel de lepels genoemd. Beide waren vorstelijk klaargekomen. ’s Ochtends nogmaals.

Nu fietsen beide uitgelaten door de polder, wat een binnenland!

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.