Waar wij, oude rakkers, geneigd zijn iemand toe te roepen: ‘de boom in!’, zo roept de jeugd ons toe: oude boemers.

Zijn wij dan boemeltreinen? Ik vermoed dat het gaat om een soort struik, afgeleid van een boem of een boom.

Wat ook kan is dat wij iemand toeroepen: ‘de pot op!’. Die ligt een stuk lager dan de boom en is makkelijker bereikbaar. De associatie met rukkers is snel gemaakt.

Zelf roepen wij de jeugd niets na. We wensen hen al het goede, ook al hebben wij onze korter wordende toekomst goed verzekerd en hun wereld naar de knoppen geholpen.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.