Is het werkelijk de zee
De vliegende vissen
Het deinen van het schip
De stampende machine
De nachten vol sterren
De koffie bij het ochtendgloren
aan dek en de ontelbare eilandjes
voor de traag voorbij glijdende kust
De scholen dofijnen
die meezwemmen onder de boeg
Het zout dat kleeft
op de huid
Het eindeloze water
Water dat ik mis
Of
Zijn het de havens
Het stoere zeemansvolk
En de hoeren van Ambon,
van Maumere, in Surabaya,
in Tanjong Priok de drank
Het gevecht en de verbroedering.

a/b Duta Bahari 1991

 
Arjan O.
Arjan O.
Zwervend, Zwetsend, Zwevend en Zwetend

Ik ben niet zo iemand die werkeloos aan de kant van de maatschappij gaat staan kankeren op wat er allemaal al niet goed gaat in deze wereld. Dat heb ik nooit gedaan! Vandaar dat ik me, zonder enige vorm van omscholingsdwang, heb voorgenomen om in deze droeve, zware tijden dan maar KUNSTENAAR en ONTWIKKELINGSWERKER te worden. Je moet toch wat, niet? En aan beiden is binnenkort een schrijnend tekort bij gebrek aan subsidiëring.

Zo kan ik tenminste nog een verschil maken. Echt belangeloos mezelf inzetten voor de nooddruftige medemens.

Zwevend zal ik door de wereld Zwerven en Zwetsend de medemens op de hoogte houden van mijn Zwetend bestaan.

Voor wie nog uitgebreider mijn zwerversbestaan wil volgen:

Blogspot
Youtube
www.arjanonderdenwijngaard.nl