TILBURG – op Tweede Paasdag a.s. wordt een heel speciale dichtbundel gepresenteerd. De Gentse dichter, spoken word artist en organisator Bobadas bundelt letterlijk zijn krachten met de debuterende dichter René van Densen (voormalig Nachtburgemeester van Tilburg).

 
De ‘duo dichtbundel’, uitgebracht bij Uitgeverij KutBinnenlanders.nl, is in twee verschillende richtingen te lezen. Van Densen: “Aan de ene kant lees je van voor tot het midden Bobadas’ gedichten, draai je het boek om, dan lees je van voor tot het midden de mijne. Net zoals dat we ook twee heel verschillende richtingen in bewegen in het leven, in geografische zin, en in metaforische: waar dit mijn debuut is, gaat Bobadas juist met deze zevende dichtbundel enorm de diepte in.”
 

Tweerichtings kaft

De kaft van het boek demonstreert illustratief deze tweerichtingsweg. “De oplettende toeschouwer zal bemerken dat op beide zijden van het boek dezelfde stationtrap is afgebeeld,” verduidelijkt Bobadas. “Aan de zijde van mijn debuterende collega treft u een hoopgevende foto vanonderaan de trap, aan mijne zijde blik ik van bovenaan de diepte in.” Van Densen: “Het betreft de stationtrap van Roosendaal – spoor 3 – waar ik langs omhoog moet om naar Gent te reizen, en Bobadas moet afdalen onderweg naar Tilburg. Zo raakt het beeld het ontmoetingspunt tussen onze beide landen.”
 

Eerste Tilburgse optreden

Tegenstrijdig genoeg heeft Van Densen al menig optreden verzorgd in Gent, maar zal Bobadas aanstaande Tweede Paasdag bij de presentatie van deze bundel zijn debuutoptreden in Tilburg hebben. “Het werd hoogste tijd,” aldus de Gentse podiumveteraan, “ik heb van die zotten ‘Ollander al veel goeds over de stad gehoord, dus nu mogen zij ook eens iets goeds van mij horen.”
 

Presentatie duobundel “Jullie kennen niet (zo) veel / U mag mij wegstemmen”

op evenement “Een Min vier Is Vijf”
Datum: 1 april 2013
Tijdstip: vanaf 19:00
Locatie: Kaffee Het Buitenbeentje, Tilburg

Meer informatie:

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !