Woensdag kunt u voor de laatste keer in Gent naar de speciale filmvoorstellingen van het kunstenaarscollectief De Wolven van La Mancha. Voor wie er bij wil zijn, het is om half negen ’s avonds. Café Los Perros Calientes, net als alle andere vier eerdere keren. En net als toen heeft het een poëtische inleiding.

En ja, ook bij de laatste film zit er dus een gedichtje van mijn hand. Dat iemand anders voorleest.

Das Leben der Anderen

Werkeloos zitten ze met
de handen in het weinige haar dat
ze nog hebben na decennia in de
smiezen houden wat u doet

Intelligentie was altijd al ver te zoeken bij
de grijze geesten die met feitjes en cijfertjes over
uw beweegredenen en motieven voor nog te
plegen daden zaten te calculeren

Waar ze eerst nog noest konden zwoegen voor
regeringen die de beheersing van hun staat voor
ogen hadden en het volk in toom wilden houden door
hun levens minutieus te bestuderen

Kunnen ze er nu niet bij dat u alles vrijwillig met
de hele wereld deelt terwijl het kapitalistisme zich
lachend naar de bank rijk rekent op uw informatie
en staren melancholiek naar uw facebook snoet.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !