Er lag een gitzwart kereltje in de wieg.

De kabelgast was bij binnenkomst in Nederland nog effe een volle dag op stap gegaan en kwam toen onverwachts thuis en keek meteen in de wieg.Hij schrok zich rot daar in de wieg lag een kanjer van een gitzwart kind.Dat kind was dus niet van hem.En hij zei nog tegen zijn vrouw voor dat hij ging scheiden ik had hem echt niet is de zwarte verf gezet dus die is niet van mij.

Dat zwarte kind was dus niet van de kabelgast.
Wat eens temeer bewees dat de vrouwen van de zeemannen niet altijd trouw waren en door de lange afwezigheid van hun man ook wel eens vreemd gingen.Wat ik goed kon begrijpen!

De kabelgast heeft zijn persoonlijke spullen uit huis mee genomen en is meteen de lange reis op gegaan.Ik hoorde dat hij zich later in Brasil heeft laten strikken door een of andere griet en met haar is gehuwd en daar is gebleven.Ja dat gebeurde regelmatig vrouwen die alleen in Nederland achterbleven konden niet zo lang zonder man en gingen vreemd.Er waren er bij die dachten hij gaat in de vreemde landen vreemd waarom ik niet.Ze hadden nog gelijk ook

Mijn muziek vrienden uit de jaren 55-68.

Na deze reis had ik weer de nodige verlofdagen tegoed .
Ik was in die tijd een echte fan van Peter Koelewijn en bezocht dikwijls de zalen waar hij in Eindhoven dan optrad.En ook Jhon Lamers die bij mij op school heeft gezeten als mede de kleine Keesje van der linden waren mijn vrienden.

Keesje van der linden was ongeveer 15 a 16 jaar en hij werkte bij het ED maar had regelmatig ruzie met zijn directe chef.Op een dag wees Keesje mij de fiets van zijn chef aan en vroeg of ik daar niet iets mee wilde regelen want hij wilde wraak nemen op die vent.Nu dat heb ik toen gedaan ik heb allebei de banden lek geprikt.De man moest na het werk naar huis lopen en Kees was me erg dankbaar hier voor.

Ik vaarde in de tussen tijd ongeveer 7 jaren.Ik wist ook dat ik niet mijn hele leven wilde blijven varen.

De meeste jongens hielden het dan ook na een jaar of 5 voor gezien.Toen kwam er een einde aan mijn zeemans loopbaan.Dat ging als volgt: Ik had verkering met de mooiste meid van best ze hete Jose.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.