De bestrijding van het virus wil maar niet opschieten. Het gaat golf op golf neer. Nu al de vierde die eraan komt. Goed op je tellen passen. En je passen tellen. Burgers dan weer schieten graag op hun regering.

Die doet ofwel te veel, ofwel te weinig. Ze kan blijkbaar nooit goed doen.

Ze roept deskundigen bijeen en vraagt hun raad. Deze deskundigen proberen via cijfers en getallen het virus te volgen en te omschrijven.

Het virus echter schiet zich in een lach te pletter. We kregen inderdaad de gelegenheid om het, zeer in het geheim, in de schaduw van een café, een aantal vragen voor te leggen.

Als de deskundigen ons dan weer afraden:

  • Te reizen
  • Op bezoek te gaan
  • Op café of restaurant te gaan
  • Een podiumoptreden van dichters bij te wonen
  • Naar de bioscoop of een festival te gaan,

Dan, ja dan, verveelt het virus zich haast dood, het kwijnt weg.

(Virologie in een notendop)

 

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.