Is dit nu kut of klote, dit regenweer? Het is toch wel heel moeilijk om genderneutraal te blijven bij zoveel regen.

Bij andere verschijnselen ook, trouwens.

Zelf ben ik niet gemberneutraal: er is altijd gember in huis.

Straks overstroomt de Maas. Spoelt Nederland dan meteen helemaal weg? Nee, hoor, daar is Nederland nog niet klaar voor.

Toch wordt het uitkijken. En verrekt, alweer binnenblijven. Kortom, het is kut en klote.

 

(En verder moet jij daar, ja jij, lezer, niet denken dat ik hier elke dag een stukje zal plegen. We zien wel)

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.