Sneeuwpop
DEN HAAG – Naast de nieuwe richtlijnen over sneeuwbalgevechten die stellen dat men beter enkel sneeuwballen gooit naar het eigen gezin of een nauwe vriend, komt de Rijksoverheid nu ook met de bindende afspraak dat een sneeuwpop telt als nauw contact.

“Het wisselen van contacten leidt tot meer besmettingen,” stelt een woordvoerder, “dus alle contacten buiten het eigen huishouden moeten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom wordt aangeraden om slechts één sneeuwpop te bouwen, en deze telt dan zogezegd ook als uw nauwe contact of vriend. Zo beperken we de uitwisseling van het coronavirus via de sneeuwpoppen. Als iedereen enkel met zijn handen aan maximaal één eigen sneeuwpop zit, houden we het veilig voor iedereen.”

De Rijksoverheid stelt ook begrip te hebben voor mensen die deze ‘vriendschap’ letterlijk opnemen. “Het is volstrekt veilig om uw eigen sneeuwpop mee naar huis te nemen en in de huishoudelijke kring te laten plaatsnemen. Zo voorkom je ook dat anderen achter je rug om misschien per ongeluk jouw sneeuwpop bepotelen. We zien hooguit een risico in de combinatie smeltwater en mogelijk op de grond geplaatste electriciteit. Houd dus je sneeuwpop op een veilige plaats, misschien in de diepvries, waar hij ook niet kan smelten. En als je echt het zekere voor het zekere wil nemen, geef de sneeuwpop dan ook een mondmasker op.”

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !