TILBURG – De beroemde Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft aangekondigd te stoppen met zijn baan en over te stappen als hoofdredacteur van Kutbinnenlanders.nl. Ook de site zal van naam veranderen en KutBezos.nl gaan heten.

Bewezen resultaten

Bezos is vooral overtuigd van de overstap wegens het al elf jaar stabiele bestaan van de cultuurpessimistische website. “Natuurlijk, amper drie maanden na oprichting raakten ze alle berichten en reacties kwijt wegens goedkope hosting. Daarna raakten ze nog eens alle berichten van acht jaar cumulatief kwijt door transitie naar een ander website-systeem. Ook brengen ze boekjes uit die amper oplages van 50 of 100 exemplaren halen en zelden uitverkocht halen. Maar als je kijkt naar de historie van de website, is het al elf jaar relevant gebleven, en in de naam ‘kutbinnenlanders’ zit zeker in de Nederlandse cultuur, gezien de recente rellen, toekomstmuziek,” aldus een opgewekte Bezos.
Over de rebranding wil hij niet veel kwijt. “Je moet soms ook een beetje oog op de uitspraken in social media houden,” houdt hij het kort. Hij gelooft vooralsnog dat het weblog een glorieuze toekomst tegemoet gaat, en heeft ook aandelen aangekondigd, onder andere op Reddit fora.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !