Masker van Joe Biden
WASHINGTON D.C. – Deze namiddag is het mondmasker van Joseph R. Biden, Jr. benoemd tot First Facemask, of Face Mask One. In een plechtige ceremonie met ongeveer 1000 aanwezigen, waaronder Jennifer Lopez, Lady Gaga, Rosario Dawson en George W. Bush, werd het masker officieel in ambt gesteld.

Groot plichtsbesef

Ondanks het grootse eerbetoon, bleef het masker nuchter en bescheiden onder alle aandacht. “Het gaat hier niet om machtsverstoon, maar dienstbaarheid. Ik beloof plechtig me in te zetten voor de President van Amerika en deze zo goed mogelijk te dienen. Deze verantwoordelijkheid neem ik niet licht op, en zeker ook niet alleen: alleen sámen kunnen we voorkomen dat het coronavirus de president bereikt. Graag zou ik dan ook even voorgaan in een gebed dat de verspreiding van het virus snel mag stoppen. Pas op, wel een stil gebed: laten we het veilig houden.”

Critici

Critici betichten het masker van effectbejag. “Op zo’n mooie zonnige dag, waar een kleine menigte makkelijk voldoende afstand kon bewaren en met plexiglas en andere maatregelen iedereen veilig is, is het makkelijk sier maken met je beschermende rol. Maar maak het maar eens waar in een drukkere omgeving.” Ook was er weinig vertrouwen in de regeertermijn. “Dat zie je van hier, dat is een wegwerpmasker. Die mag je maar maximaal drie uur dragen hè. Of is het toch stof, nu ik goed kijk ? Dan nog, acht uur en dan vervangen. Makkelijk praten van beschermen, beschermen, als je amper een volle werkdag mee hoeft te draaien. Dagelijks word je bijtijds afgewisseld, lunchpauze, lekker sopje aan het eind van de dag, het is preken vanuit een ivoren toren.”

Maar schoorvoetend moest iedereen wel toegeven dat dit de eerste Face Mask One in de geschiedenis van de USA was, die zwart was. “Witte maskers, daar struikelen we inmiddels overal over.”

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !