Terwijl Otto denkt over een concept dat nog niet bijzonder veel om het lijft heef, wordt hij gegrepen. Waar? Bij zijn lurven. Natuurlijk. Wij durven niet met zekerheid te zeggen waar de lurven van de grootste chief executive officer te wereld zitten, maar dat ze er zijn, mogen we gevoeglijk aannemen, ons dunkt. Ja. Een grote Roemeen heeft hem dus daar beet. Dat het een Roemeen is, vinden we wel best. U mag ook een andere Oost-Europese lokaliteit in verband brengen met het bij de lurven grijpen des Ottos, maar hier is het dus een Roemeen, een bevolkingsgroep die sec genomen vaker met de Balkan dan met OostEuropa wordt genoemd. Echter. Dat. Dus. De Roemeen heeft hem dus vast bij het Onplaatsbare. En niet zo zuinig ook. Hij heeft harige armen die niet te kinderachtig gespierd zijn. Nu is Otto de moeilijkste niet, maar bij lurven gegrepen worden is niet het eerste waar hij zin in krijgt als hij zich buigt over een nog niet half uitgekristalliseerd concept. Zeker niet omdat de Roemeen stinkt. Ja, hij riekt behoorlijk. Naar komkommer. Een geur die de meeste mensen niet zal voorkomen als ‘stinkend’, maar Otto is niet de meeste mensen. Hij is zelfs niet de minste mensen. Hij is het topje van het topje van het topje van het topje van het topje van het topje van het topje van het topje van het topje van de ijsberg die best uit de 1% beste mensen ter wereld. Dat mag wel gezegd worden. Maar niet te vaak, want hij wil het niet van de daken geschreeuwd zien. Het is beter als alle mensen het altijd denken. Dat is genoeg. Maar eerst: de Roemeen. Met een indrukwekkende heupzwaai heupzwaait Otto die naar komkommer riekende Roemeen over zijn heup. Het is indrukwekkend om te zien, maar zal voor de Roemeen geen pretje zijn om zo ongecontroleerd en ongewild door de lucht te vliegen. Dit wordt door veel Roemen vaak niet als een hobby beschouwd. Hoewel we natuurlijk niet alle Roemen over een kam moeten scheren. Toch is het wel degelijk zo dat zij allemaal stinken, vies bruin zijn en een instrument bespelen. Daarin blinken ze allemaal uit, hoewel ze doorgaans erg slecht zijn in het bespelen van instrumenten. Ter verdediging van de Roemeen moeten we echter wel aanvoeren dat de instrumenten die zijn bespelen niet zelden van waaibomenhout vervaardigd zijn en vaak veel generaties lang in de familie zijn. En ook nooit goed gerepareerd. Maar meer een beetje houtjetouwtje, op de Roemeense wijze waarvan we allemaal weten dat die van geen kanten klopt en eigenlijk een vieze smet is op het instrumentenrepareergilde. Sterker nog: daarin is nog nooit een Roemeen toegelaten, waarmee we voorgaande bewering eigenlijk wel kunnen laten varen. Waar naartoe? Geen idee, Roemenië is geen grote scheepvaartnatie.

 
Gerrie S. Veters
Gerrie S. Veters
Man (32 en/of ouder).
Zie @Elagabalus_