https://www.youtube.com/watch?v=MvFndVVkIM8Taalgenoten, paters en knikkers, Opperpater hier. Met een belangwekkende mededeling voor u, mijzelf en Nederland. Zoals u allen weet heb ik recent mijn 47e verjaardag gevierd. Ik ben blij dat ik deze gezegende leeftijd heb mogen bereiken. De 50 komt met rasse schreden in zicht en zoals u weet, valt er voor sommigen in onze maatschappij rond die leeftijd weinig te lachen meer. Lachen is mijn grootste passie en als Opperpater mijn vakgebied. Het doet me dan ook pijn om te zien hoe de humorloosheid in dit land om zich heen heeft gegrepen. Humor brengt relativering, ook zelfrelativering, incasseringsvermogen, levenskracht, gezondheid en gezelligheid. Als u de humor niet meer toelaat in een maatschappij keert u al deze aspecten van een gezond bestaan ook de rug toe. Commercie, politieke correctheid, zeden en moraal, allemaal zagen ze aan de stoelpoten van de humor. En als Opperpater doe ik mijn best om daar voldoende de lach tegenover te zetten. De laatste jaren zet ik daar ook internet en Social Media bij in. Er zijn ruim 500 filmpjes van mijn moppen te vinden op YouTube, en op de website KutBinnenlanders.nl publiceerde ik vijf jaar lang deze en vele andere grappige bijdragen. Ook heb ik mijn beste moppen gebundeld in mijn QR-code moppenboek dat nog steeds te koop is. Tien euro. Geen geld, mensen. Met de opbrengst ervan steunt u de humor. En valt er ook voor u nog wat te lachen. Dus kóóp dat boek.
Enfin. Het blijkt vechten tegen de bierkaai: de humorloosheid is aan de winnende hand. Vandaar dat ik besloten heb om in 2013, het Jaar van het KutBier volgens de Aziatische kalender, mijn titel over te dragen aan de volgende generatie. Op Tweede Paasdag 2013 neem ik officiëel afstand van de titel Opperpater. Er zal die avond, vanaf 7 uur ’s avonds, in de heiligste der plekken van Tilburg, te weten Kaffee het Buitenbeentje, uitvoerig beraard gevoerd worden over de nieuwe Opperpater. Geïnteresseerden in deze titel mogen zich die avond dan ook melden en een auditie plegen in de vorm van een vertelde mop. We hebben bij voorbaat niet veel vertrouwen in het humor niveau van de deelnemers, maar als u denkt grappiger te zijn dan de Opperpater, dan is het uw morele plicht aan uzelve, uw volk en vaderland, om dit te bewijzen die avond. Help Nederland de Humorwinter door. Hou de eer van de Opperpater hoog en breng de lach terug in de Nederlandse straten. Laat die lach bulderend weerkaatsen tegen de kille muren en gesloten ramen, tot de zon weer gaat schijnen in ons mooie land. De Opperpater groet u. Proost, knikker.

 

 
De Opperpater
De Opperpater
BOEKJE: 15 December 2011 presenteerden we een boekje met de 93 Beste Moppen Van De Opperpater in café Het Buitenbeentje in Tilburg.

De ster van de Opperpater is rijzende, dat ziet een kind. Het is een kwestie van tijd voor dit moppenwonder uit het Tilburgse kroegencircuit aan tafel mag plaatsnemen bij een De Wereld Draait Door of soortgelijks. Op zijn voorwaarden, natuurlijk. Hij moet wel kunnen roken. En owee als hij Eastenders mist. Dat ze daar maar vast rekening mee houden.