Een bulderhoest. De speaker van mijn laptop kraakt ervan. En daar is hij weer terug, in mijn MSN videochat-scherm. De Opperpater. Alsof je God op MSN hebt. De Moppengod van KutBinnenlanders punt nl.

“Ik was even bier halen, Pater.” Sinds kort word ik vaker en vaker Pater genoemd. Ik stijg in zijn achting. Je hebt Knikkers en Paters. Knikkers staan minder hoog in de ranglijst van graag door de Opperpater geziene mensen. Er zijn veel Knikkers, er zijn maar weinig Paters. “Had je ook al het stuk over mij in Anton’s boek gezien, Pater ?” Ik kon niet anders dan ja knikken – ik was het boek al voor de derde keer aan het uitlezen. “Maar jij komt dus ook naar de presentatie in Tilburg ? Ik ga er ook optreden he.” Ik antwoordde: “Ik weet het, Opperpater, zou het voor de wereld niet willen missen. Ik ga er zijn !”

“Ik ben druk aan het nieuwe moppen instuderen,” bulderde de laptopspeaker. “Van Anton moest ik enkel moppen in het Duits gaan doen. Dus ik heb die mop van mijn vader gehad, die ik net vertelde. En je weet toch nog wel hoe een lolly in het Duits heet, Pater ?”

Ein Luxesbonbon mitt Handeingriff ?” antwoord ik uit mijn hoofd. “JUIST, PATER,” buderlacht mijn laptopspeaker. “En ik ga ook die mop van Peppi en Kokki andersom doen. Dus vraag ik in het Duits hoe ze Peppi und Kokki in het Nederlands noemen.”

“Geweldig,” lachtte ik. “Je gaat echt alle klassiekers van De Opperpater af op die presentatie morgen !” Bevestigend vibreerde de speaker: “Ja Pater. Maar ik moet dat wel allemaal in drie minuten geperst krijgen he. Want ik heb maar drie minuten de tijd heeft Anton gezegd.” Ik, sputterend: “Dat lukt je best, Opperpater. Je bent nu pas twee minuten bezig. Doe anders morgen eens tussendoor een gib mir nur die Faust Pumpe ! Dat is ook Duits.”

Zijn gezicht stond plots wat zuur en streng keek hij de webcam in. “Ja, knikker. Ik zal wel zien. Ik heb maar drie minuten, he.”

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !