Mensen vragen mij vaak, Michiel, vragen ze dan, Michiel, waar blijft nou dat bundeltje met die cartoentjes?? Dan antwoord ik hullie, hullie, zeg ik hullie, hullie, hoe moet ik dat toch weten ik ben de uitgever toch nie. En dan zeggen hullie, Michiel, zeggen hullie, Michiel, nee maar je begon er wel zelf over en in augustus zou je meer nieuws hebben en dat is het al maar we hebben nog helemaal niets gehoord! En dan zeg ik tegen hullie, hullie, zeg ik hullie, hullie, ja dat klopt. En dan zeggen hullie, Michiel, zeggen hullie, Michiel, daar hebben we toch niets aan dat dat klopt, ons zuurverdiende crisisgeld uitgeven aan jouw boekje, dát willen we! En dan zeg ik tegen hullie, hullie, zeg ik hullie, hullie, wat zijn hullie toch een stel lieverds ook hè. Nog wah koffie? En dan drinken we nog een kopje koffie. Met een lekker koekje erbij.

 
Michiel van de Pol
Michiel van de Pol
Michiel van de Pol (1965) debuteerde met zijn strip "Mol" in 1996 in het inmiddels ter ziele gegane "Sjors en Sjimmie Stripblad". Voor, tijdens en na deze periode maakte hij vrije boekjes in eigen beheer, waarvan de meesten rond 1996 een autobiografisch karakter kregen. Een selectie van dit autobiografisch werk werd door uitgeverij Prom gebundeld in het nu al legendarische "Medicijnman, of: het getekende leven van Michiel van de Pol". (Michiel bezorgt in zijn vrije tijd medicijnen voor een apotheek, vandaar "Medicijnman"). Er zijn sindsdien al meerdere bundels en graphic novels van Michiel in de betere (strip)boekhandel te vinden. Michiel publiceerde o.a. in Brabants Dagblad, Algemeen Dagblad, Flair, Het Parool, NRC.next, MYX Magazine en Zone5300.
www.michielvandepol.nl
Michiel op Instagram