Nee, niets over oorlogen uit verleden of heden, al dat gemoord overal volg ik al maanden niet meer. Zo ben je werkeloos en zak je weg in een depressie wegens niets omhanden en bijna – nog nét voorkomen – moeten gaan lurken aan de maatschappelijke tepel omdat eigen fondsen hard op het nulpunt afstevenen. Net op tijd dook er dan toch een sollicitatiegesprek op – het eerste in twee maanden (!) – en resulteert in nog geen week later aan de slag mogen gaan. Het gesprek was afgelopen vrijdag en aanstaande donderdag mag ik aan de slag. Het eerste halfjaar zal het via een uitzendbureau zijn en dus heb ik pas in 2010 misschien zicht op rechtstreeks voor de werkgever werken, maar het mag de pret én de zenuwen niet drukken. Daarom is het vandaag, met een knipoogje naar wijlen Martin Bril, décolleté-dag. Want de zon schijnt hier in Gent en de jongevrouwen hier waren daar bij hun kledingkeuze vanochtend blijkbaar van op de hoogte. Overal waar ik vandaag moest zijn, werd ik vrolijk van die heerlijke inkeping waar de ogen vroeger of later toch even naar afzakken. De vastere lezer van dit weblog heeft vast al, al is het maar van de diverse tegeltjes van mijn hand, gemerkt dat ik graag mag kijken naar vrouwelijk schoon, en welke gezonde ‘Ollandse heteroknaap doet dat niet ? iGoogle vertelt me dat het ook in KutBinnenlandië prima weer is buiten, dus ga, lieve lezer, ook eens een frisse neus en wat oogstrelende beelden opdoen verdomme. Ga in een park of op een terras zitten en geniet van de nieuwe meisjes (want de bierschuur uit de klassieke reclame staat weer open) en maak u niet te druk om uw eventuele geliefde, neem haar mee (ook de jonge mannen lopen en zitten in grote getale in de zon) of anders denk aan wat mijn moeder altijd zei: “Honger krijgen op een ander en thuis eten”. Ik verklaar bij deze D-Day 2009 voor geopend, dus laaft u aan eh, diepgaande gedachten en geniet. Of ga mij fors seksistisch zitten vinden, whatever gets you off – ik ga in ieder geval zelf wél D-Day vieren. Salut !

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !