KutBinnenlanders.nl

Soms horen we het gras niet groeien

 

Het gras lag er afgemat, afgemeten bij. De witte strepen waren netjes gekalkt. Van de doelpalen geen kwaad, ze stonden rustig op hun plaats. Zo dadelijk kon de wedstrijd beginnen, geheel volgens de regels. Nu nog de scheidsrechter zien opdagen.

Toen liep het mis.

De scheidsrechter daagde inderdaad op en beweerde dat de lijnen hoe mooi wit gekalkt ook niet voldoende zichtbaar waren. Nog voor iemand iets had kunnen zeggen was hij verdwenen. De wedstrijd werd afgelast. De clubvoorzitter schoot in een Franse woede, die gelet op de context, colère wordt genoemd.

Daar was niemand echt vet mee. De ontgoocheling bij spelers en publiek was onpeilbaar. Hoewel het een wedstrijd betreft in derde of vierde provinciale, haalde het voorval het nieuws. Ik vond de moed niet om mijn schouders op te halen en troostte mijn kleinzoon in de kleedkamer.

(27 maart 2024)

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.

1 Comment

  1. Rene Brandhoff

    Bij de buren zijn de lijnen altijd witter.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 KutBinnenlanders.nl

Theme by Anders NorenUp ↑