Zelf doe ik er graag een schepje van af. Nou graag, tja. Eerdaags plan ik over te stappen van een SUV naar een middelgrote stadswagen. Wie weet stap ik ook over op een fiets met ondersteuning van een elektromotor.

De leeftijd slaat toe, genadeloos.

 

De schrijverij drijft alsnog voort met dezelfde middelen. Drie vulpennen, twee inktpotten, een batterij potloden, talrijke schriften en, tot slot, een computer. Ik heb jarenlang met een&dezelfde schootcomputer gewerkt. Die is inmiddels zo goed als dertien jaar oud, werkt nog steeds zij het behoorlijk traag. Van goeden huize en van een uitstekend merk. Nee, geen onbetaalde publiciteit hier.

Hij is dus eigenlijk aan vervanging toe en dat doe ik beter nu dan als hij straks hopeloos in de knoei geraakt en uitvalt. Een minitoestel van datzelfde merk kost snel vijfhonderd euro en kan je enkel kopen via het internet. Ik kocht de mijne indertijd tweedehands voor honderd euro.

Ik heb hier te buitenland zopas een nieuwe gekocht met acht giga randgeheugen. Dubbel zoveel als standaard, dus. Met de programmatuur erop, erin en eraan kost me dat tweehonderd vijftig euro.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.