Ik stel me snel even voor: ik heet Y en ben een witte bloedcel. Ik leef ingesloten in een lichaam. Zolang als dit lichaam leeft, leef ik mee.

Nu is het welletjes geweest. Genoeg! Ik wil meer levensruimte. Ik ben daarom nog geen Duitser, heb zelfs geen nationaliteit enkel een witte identiteit al zullen er zijn die me blank willen noemen, mag ook.

Pst, ik slaag erin tot net onder de huid te geraken en in een puist te schuilen. Hoera! Hij of zij knijpt de puist uit, ik kom los met een knal.

Nu zweef ik in een baan rond de aarde.

 

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.