Ze gaan lekker door met de filmvertoningen van vijf volstrekt briljante films, dat kunstenaarscollectief De Wolven van La Mancha. Voor wie er bij wil zijn, het is woensdag, in Gent, en om half negen ’s avonds. Café Los Perros Calientes, voor wie het wil weten.

En natuurlijk wéér een schrijfseltje tussen de voordrachten, van ondergetekende. Die er weer niet bij kan zijn dus iemand anders mag zich daar weeral de tong over knopen. Verdorie, één van de vijf vertoningen zou ik toch minimaal anoniem in het publiek moeten gaan zitten. Al is het maar om te zien of die Gentse vetzakken mij niet doodleuk al die teksten laten schrijven om ze vervolgens helemáál niet voor te lezen.

Dead Poet’s Society

Ziedaar, het product van één generatie
Een afwijking van eeuwenlange zielfrustratie
En generatielange breinmasturbatie
Die keer op keer een genie voortbracht

Tevreden zucht onze Rousseau
Want New Kids en O O Cherso
Marginaal en ecopositivo
Ze vormen zijn intellectueel nageslacht

De Titaantjes schallen samen in de gratie
Van langvervlogen romantische sensatie
Een rock ’n roll decorumcrematie
Lallend door een vuvuzela

Want ook het indidu loopt zó
In lemmingformatie en per saldo
In veiligheid samen, dus niet solo
van je ho ho ho ho en je tralalala.

   
  René van Densen
  René van Densen
  René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

  www.renevandensen.nl
  Meer René op Facebook !