Ik las onderstaand persbericht en spontaan schoten de volgende woorden in mijn kop:

Dit is serieus. Dit gaat echt open.

Mijn grap is nu officiëel uit de hand gelopen.

Want iedere insider weet dat ik en Troy Titane (ene A.H.J. Dautzenberg scheen Troy goed te kennen) samen het nachtburgemeesterschap als een soort kwajongensgrap begonnen. Ik heb er zelfs een boekje over volgeschreven. Maar huidige titeldrager Zeus is serieus hard bezig met het nachtburgemeesterschap en daar heb ik enkel respect voor. Dus bij deze verspreid ik ook het nieuws en hoop ik dat u allemaal gaat kijken !

P E R S B E R I C H T

Op vrijdag 29 april om 16 uur opent het NachtburgemeesterBureau, een nieuw initiatief van Tilburgse Nachtburgemeester Zeus Hoenderop, haar deuren met een grote inzegeningsceremonie. Het initiatief houdt het midden tussen een podium en een interactief uitzendbureau, als een soort marktplaats waar men zichzelf kan presenteren. Het NachtburgemeesterBureau opent haar deuren tussen het winkelend publiek in Emmapassage (waar vroeger de Harense Smid gevestigd was).

Tilburg- Tilburgs Nachtburgemeester maakt dromen waar

De Nachtburgemeester Zeus Hoenderop is een cultureel ambassadeur van de stad Tilburg. Tijdens zijn ambtsperiode biedt hij mensen op allerlei wijzen podium.

Podium

Vorig jaar hebben dertien MaanScouts achtereenvolgens van volle tot volle maan op een vrouwelijke manier een culturele maanagenda vormgegeven. Na de MaanScouts komen nu de mannen: twaalf NachtRuiters volgen de zonnekalender en presenteren elk een thema vanuit hun mannelijke kracht. Daarnaast waren er open podiumavonden in Muziekpodium Paradox, waar ‘professionele chaos’ heerste onder muzikanten, dansers, dichters, circusartiesten en cross-overs.
Het waren vooral startende artiesten die op deze manier podiumervaring op konden doen. In cultuurfabriek de Hall of Fame waren er Podiumbeest avonden met als motto ‘De enige ballotagecommissie ben jezelf’. Deze avonden nodigden uit om je innerlijk beest, je vuur en je passie, te bevrijden en zo in contact te komen met je oorspronkelijke bron. Tenslotte zijn er de NachtRuitercafé avonden in JoUw café De Plaats, waar de Nachtburgemeester en NachtRuiter samen een avond organiseren in het thema van de NachtRuiter.

NachtburgemeesterBureau

Aanstaande vrijdag 29 april start de Nachtburgemeester van Tilburg een nieuw project: het NachtburgemeesterBureau. Hier komen alle ingrediënten van de bovenstaande projecten samen: MaanScouts en NachtRuiters laten via presentaties, lezingen en exposities hun licht op Tilburg schijnen en er wordt een podium geboden aan (startend) ondernemers. Het NachtburgemeesterBureau functioneert als een interactief uitzendbureau en marktplaats waar je als (startend) cultureel ondernemer, kunstenaar, idealist en een ieder die een podium wil, zichzelf kan presenteren. Het NachtburgemeesterBureau opent haar deuren tussen het winkelend publiek in Emmapassage (waar vroeger de Harense Smid gevestigd was).

Dromen worden werkelijkheid

In de nacht waarin de maan de scheppende zonnekracht weerspiegelt, geliefde elkaar beminnen en dromen voor het geestesoog verschijnen, biedt het NachtburgemeesterBureau podium aan iedereen die zijn/haar droom in het licht van de dag wil zien uitkomen. Of je nu een clown bent die op kinderfeestjes zelfs grote mensen aan het lachen maakt, een voetzoolreflectie masseur bent en mensen feilloos weet te laten ontspannen, een kunstenaar, schiper, verhalenverteller of coach, het NachtburgemeesterBureau geeft je een fysieke plek waar je je talent kan presenteren, exposeren en kan netwerken. Ook is er een tafel waar je documentatie, visitekaartjes, brochures en flyers achter kan laten.

Potentiële klanten en opdrachtgevers kunnen gebruik maken van het enorme aanbod die menig mens, verjaardags- en personeelsfeest, huwelijk, kantoor of huiskamer tot bloei kan laten komen. Ben je op zoek naar iets speciaals of iemand waarvan je eigenlijk niet weet of het bestaat? Een buikdanseres die betovert met haar schoonheid, een integere spreker voor een uitvaart of een bioloog die je de natuur in de stad laat zien: deze mensen en meer vind je bij het NachtburgemeesterBureau.

Gezegend

Opening NachtburgemeesterBureau met zegening.

Op vrijdag 29 april om 16 uur wordt het NachtburgemeesterBureau ritueel gezegend door pastoor en NachtRuiter Harm Schilder en Nachtburgemeester Zeus Hoenderop die voor deze gelegenheid als acoliet is aangesteld.

Iedereen is van harte welkom om bij de zegening van het NachtburgemeesterBureau aanwezig te zijn. Na deze zegening heet de Nachtburgemeester iedereen welkom en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Ook zijn alle (startend) ondernemers uitgenodigd om promotiemateriaal e.d. mee te nemen.

Het Nachtburgemeester werk o.a. samen met de Jan Ligthartschool Tilburg en Startersadvies van de gemeente Tilburg.

Adres

NachtburgemeesterBureau
Emmapassage 23 Tilburg

Openingstijden

Donderdagavond (koopavond) van 18.00 tot 21.00 uur

Informatie:

www.Nachtburgemeesterbureau.com
en Facebook: Nachtburgemeesterbureau

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !