AHJ Dautzenberg bij selexyz gianotten nav zijn onlangs verschenen roman Samaritaan.
Donderdag 28 april, aanvang 19:00 uur.

Bij selexyz gianotten, Emmapassage 17 in Tilburg vindt een boekpresentatie plaats van de nieuwe roman Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg.
Op deze avond zullen een aantal bekende Tilburgers aanwezig zijn die ook een bijdrage zullen leveren aan deze presentatie.

A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) studeerde Economie en Nederlandse taal- en letterkunde. Hij woont en werkt in Tilburg-Noord. Vogels met zwarte poten kun je niet vreten (2010) is zijn prozadebuut. Enkele verhalen uit de bundel verschenen eerder in Hollands Maandblad, De Revisor, Frontaal Naakt, Propria Cures en KortVerhaal. Dat leidde tot de nodige reacties.

Samaritaan
Een man besluit een nier af te staan aan een onbekende. Belangstellend en geamuseerd beweegt hij zich door de bureaucratie van de medische zorg.
De mensen in zijn omgeving maken het hem een stuk moeilijker: is hij niet goed bij zijn hoofd? Gaandeweg krijgt de man meer en meer inzicht in zijn drijfveren. Zijn motieven zouden wel eens minder zuiver kunnen zijn dan hij aanvankelijk dacht.
In deze autobiografische roman neemt Dautzenberg met zijn nietsontziende en dwingende stijl de lezer mee in de genadeloze zelfanalyse van een man met een missie.

De pers over Samaritaan:

“Een mooi boek” (Pauw en Witteman)
“Het boek leest als een trein” (Trouw)
“Een geweldig spel van verwarring” (NRC Handelsblad)
“Een geslaagde, originele roman” (HP/De Tijd)
“Laat hem alsjeblieft nooit meer een roman schrijven” (De Twentsche Courant)

U bent van harte welkom!

 
Kutbinnenlander Admin
Kutbinnenlander Admin
Ik ben hier God ja! De KutBinnenlanders.nl admin is natuurlijk verheven boven al dat schrijvergepeupel. Wat die kunnen schrijven wat ze willen, maar dat deert hem niet, maar één druk op de knop en zij kunnen allemaal niks meer. Niet dat ik misbruik maak van die macht. Dat zou ik natuurlijk nooit doen. Muha. Ha. Ha.