In mijn oneindige wijsheid als redactielid van deze website besloot ik dat het onze redactievergaderingen een keer goed zou doen als we ons allen aan een rollenspel onderwierpen. We spreken hier ten slotte niet alleen voor onszelve, we vertegenwoordigen álle KutBinnenlanders, en een beetje buiten de cadeauverpakking denken hoort daar dus wel bij, eigenlijk. Het idee was dat eenieder de hele redactievergadering lang zijn of haar rol trouw bleef volhouden. Ik heb het geweten, hoor. De uitvoering een flop noemen is nog teveel eer.
De Tomato Soup zat de hele tijd te mopperen omdat de Stew hem opgedragen had telkens 15 minuten te wachten voordat hij een nieuwe sigaret mocht roken. De Vegetable Soup deed als een van de weinigen haar best haar rol zo goed mogelijk uit te stralen maar werd telkens in haar pogingen ruw gestoord door de tong van Bean Soup die in haar mond geschoven werd. De Cheese Sauce vouwde direct zijn rollenplaatje tot een origami-frutseltje en weigerde zich er verder nog maar het minst aan te houden. De Chicken Noodle en de Minestrone namen het voorbeeld van de Vegetable- en de Bean Soup over en zaten ook doorlopend klef te wezen. Aan het hoofd van de tafel zat de Soup du Jour opmerkingen over fietstochten in het rond te strooien. Stew had een wat onwennige bui omdat hij deze week niet ging theatersporten. Green Pea was niet lang gebleven, die kneep vrij snel er tussenuit. Clam Chowder droeg enkel wat botte opmerkingen en dito grapjes aan en kladde bierviltjes vol. Alsof dat niet erg genoeg was, werd de Minestrone, vlot gevolgd door de Tomato Soup, de Clam Chowder en de Chili, beduidend beschonkener. De redactie-vergadering begon langzaam maar zeker een zooitje te worden, alles liep in het honderd. Het was duidelijk dat de soep beduidend minder heet werd gegeten dan die was opgediend. Uit wat een recept voor meer vrije creatieve stroming had moeten worden, vloeide nu een onoverzichtelijke kliederboel. Al gauw dropen de meeste redactieleden af en bleven Soup du Jour en Chef Special met beteuterde blikken op tafel achter. De teleurstelling was op hun toetjes te lezen. Neen, het was geen smakelijk succes geweest. Zeker niet.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !