KutBinnenlanders.nl

Een verhaal schrijven

 

Ik schrijf mijn ultra korte kortverhalen in een schrift met vulpen. Dat heet schrijven. Op een toetsenbord tikken heet tikken. Ik vul mijn vulpen met inkt uit een inktpot. Geen plastieken inktbuisjes. Een inktpot is nog altijd van glas.

Jarenlang schreef ik met inkt van het merk Mont Blanc. Decennia later nog altijd leesbaar in handschrift. De laatste jaren bleek het merk nog moeilijk te vinden. Ik behielp met inkt van een ander merk, merkelijk minder van kwaliteit. Verbleekt na vijf jaar.

Onlangs vond ik mijn lievelingsinkt bij …. mijn horlogehandelaar. Eerdaags is mijn andere inkt opgebruikt. Daarom heb ik gisteren mijn drie vulpennen een grondige kuisbeurt gegeven. Ik schakel immers over van blauwe naar zwarte inkt.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.

1 Comment

  1. René van Densen

    Ik vind het meer inkten wat je doet dan Marc.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 KutBinnenlanders.nl

Theme by Anders NorenUp ↑