Vanavond, dames en heren, is onze gast de heer Bolder Boos, de meest deskundige medemens op aarde, gedreven en bedreven. Hij overschouwt de mensheid en haar geschiedenis vanuit twee boeken: het Oude Testament en de Kamasoetra.

Hij valt meteen in: ‘Die bevatten inderdaad de hoofdlijnen, ja. Soms bezondig ik me aan Nietzsche of Wittgenstein en zelfs Frits Staal. Dat zijn terzijdes. In het Oude Testament verliest de mens het paradijs, in de Kamasoetra herwint de mens het paradijs. Frits Staal zocht naar het ontstaan van het paradijs en de juiste ligging en vond het ontstaan van het woord en het bedwingen van de blinde macht’.

U ziet, dames en heren, met deze bekentenissen kan ons leven niet meer stuk. Al brengen ze u en mij aardig van ons stuk.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.