MARS – Amper geland wordt de NASA-rover Perseverance al op Mars op de bon geslingerd. Het voertuig reed zonder vrijstelling de lokale Lage EmissieZone (LEZ) binnen.

Protesten dat het vehikel pas net geland was en nog niet bekend was met de lokale wetgeving, mochten niet baten. De boete van 150 euro is onderweg naar Aarde en wordt over ongeveer achteneenhalve maand verwacht. NASA reageert verbolgen: “Dat is een flinke domper op ons financiële budget, we hebben direct Sojourner, Opportunity, Spirit en Curiosity een seintje gestuurd dat er strenge controles zijn en ze beter om kunnen rijden.”

Zeer wrang is dat deze toestellen juist bedoeld zijn om informatie over de Rode planeet in te winnen en dus duidelijk zonder voorkennis verstuurd zijn. Lokale authoriteiten zijn onvermurwbaar: “Wij staan prima in ons recht on maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat we onze planeet leefbaar kunnen houden.” Planeet Aarde overweegt in hoger beroep te gaan en schrijft voorlopig een negatief reisadvies af naar Mars. “We denken dat mensen met dit weer misschien toch beter een dagje naar zee kunnen gaan en Mars best links laten liggen.”

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !