KutBinnenlanders.nl

Rechter beëindigt wintertijd

DEN HAAG – Een opmerkelijke gerechtelijke uitspraak vandaag, toen het gerecht besloot dat per direct de wintertijd beëindigd moet worden. “Dat hele klok voor- en achteruitzetten is op geen enkele geldige natuurwet gebaseerd,” klinkt het. “Een beer slaapt er ook niet langer zijn winterslaap door.” Boze medewerkers eisen compensatie voor onterecht opgenomen overuren wegens overslapen.

‘Wind van wetteloosheid’

“Regels zijn prima, maar ze moeten wel op stevige wettelijke basis gestoeld zijn,” zo vat de rechter in kwestie samen wanneer ik hem mag interviewen. “Als de winter toch al zo verschuift dat we in plaats van een Elfstedentocht vervroegd lenteweer krijgen terwijl in godbetert Texas een dikke laag sneeuw valt, dan gaat zo’n wintertijd toch in feite ook nergens meer over. De natuurwetten zijn de weg kwijt en dus moet die regel per direct ook afgeschaft worden.”

Wanneer ik hem vraag wat voor consequenties deze beslissing zoal kan hebben, wuift hij mijn vraag weg. “Dat moeten de mensen zelf maar uitmaken. Het is een beetje zoals het afschaffen van de Avondklok, waardoor direct mensen hun boetes gingen terugeisen en vermoedelijk ook veel relschoppers alsnog hun straf kwijtraken. Ruikt u het niet,” snuft hij vragend in de lucht. “Het is 2021, en je ruikt het overal: dit is hét jaar zonder consequenties. Vergiftig tot tweemaal je politieke tegenstander omdat hij je corruptie aan de kaak stelt ? Nul gevolgen, sterker, men smeekt gewoon om je vaccin. Pleeg je tijdens een regeringsoverdracht een gepoogde coupe en word je zelfs voor de tweede keer impeached ? Vergeet het maar, je wordt vrijgesproken. Dringt je halve regering stiekem in naburige landen voor op haar eigen burgers met vaccineren ? No problem. Bijna tien jaar lang ouders voor tienduizenden euro’s gefucked in de toeslagenaffaire ? Ga gewoon een paar maanden voor de verkiezingen demissionair, niks aan het handje. Je ruikt het overal, in 2021 gaat elke misdaad zonder gevolgen gepleegd kunnen worden. De wind van wetteloosheid waait door de straten, dus wat kan mij verdomme het verzetten van mijn klok nog boeien ?”

Veel meer wil de rechter tegen deze reporter niet kwijt, stelt hij terwijl hij zijn toga afsmijt en de frisse februarizon in zwembroek inrent. “Weg met de winter, anarchie, anarchie,” zingt hij nog terwijl hij zijn middelvinger naar de voorbijgangers zwaait. En dan is hij de hoek om.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !

1 Comment

  1. René van Densen

    Gisteren schreef ik een stukje over wintertijd. Vandaag merkte iemand pas dat er een d’été-fout in zat.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 KutBinnenlanders.nl

Theme by Anders NorenUp ↑