AMSTERDAM – De afgelopen weken is Chris Rea weer gespot op verschillende plekken in het land. In lijn met de afgelopen vierentwintig jaar dook de fantoom automobilist weer op de snelweg op en joeg de overige verkeersgebruikers de stuipen op het lijf.

Rea, die jaarlijks rond de Kerstdagen wereldwijd verspreid verschijningen pleegt op alle grotere snelwegen, wordt volgens de overlevering geplaagd door een onstuitbare drang om naar huis te rijden. De spookverschijning duikt uit het niets op en zet zijn koers maar voort, zonder ooit thuis te raken. In 1988 was hij al ‘onderweg naar huis’ en tot op de dag van vandaag rijdt hij vastberaden voort. De spookverschijning wordt ook wel ‘de Vliegende Hollander van de autowegen’ genoemd.

De politie heeft een algehele waarschuwing gelanceerd dat er risico is op een spookrijder op de A2.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !