Het prime time watercoolergespreksprogramma De Wereld Draait Door kan hier onder de redactieleden op gemengde reacties rekeken. Zo wil De Opperpater niets liever dan eens aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk en een paar klassieke moppen uit de mouw schudden, als hij er maar mag roken. Bandirah daarentegen heeft nog de fameuze bovenstaande cartoon gemaakt. Ik wil maar zeggen, gemengd. Net als dat het waarschijnlijk onder ons publiek gemengde interesse vangt, niet?
Onze donderdagtekenaar Michiel van de Pol daarentegen, die is wel gesteld op dat DWDD en laat het graag de revu passeren in zijn real life stripjes. En dat betaalt op termijn af, blijkbaar, want per 6 September a.s. (BRON) gaat hij dagelijks een tekeningetje mogen maken voor op de televisie in het programma van Matthijs. Heeft Michiel toch nog de onnavolgbare Opperpater geklopt en mag als eerste meedoen. Maar wie weet, wie weet, hoeveel KutBinnenlanders nog de weg naar Nederland’s bekendste borrelpraatprogramma gaan vinden. U merkt maar weer, het zijn niet de minsten die hier publiceren!

 
Michiel van de Pol
Michiel van de Pol
Michiel van de Pol (1965) debuteerde met zijn strip "Mol" in 1996 in het inmiddels ter ziele gegane "Sjors en Sjimmie Stripblad". Voor, tijdens en na deze periode maakte hij vrije boekjes in eigen beheer, waarvan de meesten rond 1996 een autobiografisch karakter kregen. Een selectie van dit autobiografisch werk werd door uitgeverij Prom gebundeld in het nu al legendarische "Medicijnman, of: het getekende leven van Michiel van de Pol". (Michiel bezorgt in zijn vrije tijd medicijnen voor een apotheek, vandaar "Medicijnman"). Er zijn sindsdien al meerdere bundels en graphic novels van Michiel in de betere (strip)boekhandel te vinden. Michiel publiceerde o.a. in Brabants Dagblad, Algemeen Dagblad, Flair, Het Parool, NRC.next, MYX Magazine en Zone5300.
www.michielvandepol.nl
Michiel op Instagram