Dit is niet van mij maar van Anomalika. Met toestemming geplaatst, speciaal voor jullie en Poëzieweek. En tis vette poëzie anders zou ik er geen bundel mee uitgeven hé.

voorspel begint lang voor spelende vingers
uw massieve woordenschat geeft mij oorgasmes
uw briljante intelligentie raakt mij bloot
nog voor ge mij uitkleedt
ge verdooft mijn tanden
en stopt herkauwen

met convicties
voorspelt ge mijn opwinding
ge verstaat
dat de poort naar passie rationeel is
en laat hem altijd open staan
want we komen wel
maar zijn nooit klaar

uw voeten op de grond
laten mij stijgen
ge glijdt mij naar een plek
waar alleen het tuig van de zin bestaat
leidt mij naar kamers zonder plafond
waar alleen gekreun
de stilte van mijn innerlijke stem doorbreekt
daar maakt ge mijn machine tot een orgaan
uw beweging bevriest mijn kronkels
dus ik lik je hersens
en alles wat daaraan vast hangt

© Anomalika

(voor Willem)

 
Bob Minne
Bob Minne
Bob Minne is een Gentse dichter die zich naast poëzie ook toe- legt op straattheater, performance-kunst en theatre invisible. Van 1999 tot 2005 was hij lid van een aantal Gentse hiphop/spoken word formaties zoals ‘Lowlife’ en ‘Six Monkeys and a Barrel’. De laatste jaren stond Bobadas met gedichten en spektakel tussen de mensen of op de planken. Van Gent tot in Slovenië, van Brussel, Leuven en Oostende tot in Poitiers, Aurillac, Amsterdam, Groningen of Barcelona.Deze eigenzinnige man van het woord is verder ook verantwoordelijk voor de organisatie van diverse artistieke evenementen zoals het jaar- lijks ecologisch en eigentijds cultuurfestival ‘Zaradi Tebe’ en de 10-daagse woord en beeld marathon ‘En het Grootste Deel Schreven we Sa- men in Bed’ tijdens de Gentse Feesten. Zes jaar lang was Bob Minne één van de mensen achter het dichterscollectief ‘De Wolven van La Mancha’ dat allerlei streken overspoelde met poëtische avonden. Sinds 2012 brengt hij als lid van de culturele organisatie ‘Dichter bij Ithaka’ multidisciplinaire events en producties zoals ‘Mensen die Dichten zijn Gevaarlijk’ ‘Guard Avant’ en ‘De Tuin van Heden’.