De vlinder die het wiel breekt
de ster die het rad laat draaien
het wild dier in mijn schildmuur
het merg de brug en ook de leidraad

De cocon waarin de rups zichzelf aanvaardt
de kennis uit haar spiraal opspaart
de dageraad vertaalt
de oogst kan proeven
nog voor het water danst met zaad

Het web waarin ze vrijwillig hangen blijft
haar patronen vrij en zinnig
met absinth neerschrijft
zich transformeert tot vleugels
in een tijdloos evenwicht
en alles eigenzinnig dwars bekijkt

De koningin is terug thuis
drink haar zilver

Copyright Bob Minne

(voor Malika Matthys)

 
Bob Minne
Bob Minne
Bob Minne is een Gentse dichter die zich naast poëzie ook toe- legt op straattheater, performance-kunst en theatre invisible. Van 1999 tot 2005 was hij lid van een aantal Gentse hiphop/spoken word formaties zoals ‘Lowlife’ en ‘Six Monkeys and a Barrel’. De laatste jaren stond Bobadas met gedichten en spektakel tussen de mensen of op de planken. Van Gent tot in Slovenië, van Brussel, Leuven en Oostende tot in Poitiers, Aurillac, Amsterdam, Groningen of Barcelona.Deze eigenzinnige man van het woord is verder ook verantwoordelijk voor de organisatie van diverse artistieke evenementen zoals het jaar- lijks ecologisch en eigentijds cultuurfestival ‘Zaradi Tebe’ en de 10-daagse woord en beeld marathon ‘En het Grootste Deel Schreven we Sa- men in Bed’ tijdens de Gentse Feesten. Zes jaar lang was Bob Minne één van de mensen achter het dichterscollectief ‘De Wolven van La Mancha’ dat allerlei streken overspoelde met poëtische avonden. Sinds 2012 brengt hij als lid van de culturele organisatie ‘Dichter bij Ithaka’ multidisciplinaire events en producties zoals ‘Mensen die Dichten zijn Gevaarlijk’ ‘Guard Avant’ en ‘De Tuin van Heden’.