In haar dal enkel geheimen
scherven schrijven bloed
dat meandert
door haar niemandsland
Bifröst brandt
Heimdall staakt zijn wacht
kleurt zijn vertrouwen
in een éénzijdig zwarte toon
het lijkt heel even op zilver
maar er schijnt roest
doorheen haar chroom

In haar kast enkel lijken
haar lemmet krast leugens
die dansen
met haar drijfzand
Himinbjörg valt
Baldr amputeert zijn rechterhand
beveelt zijn bomen
tot een winter onder grond
het leek heel even op vuur
maar er groeit ijs
doorheen haar mond

copyright Bob Minne

 
Bob Minne
Bob Minne
Bob Minne is een Gentse dichter die zich naast poëzie ook toe- legt op straattheater, performance-kunst en theatre invisible. Van 1999 tot 2005 was hij lid van een aantal Gentse hiphop/spoken word formaties zoals ‘Lowlife’ en ‘Six Monkeys and a Barrel’. De laatste jaren stond Bobadas met gedichten en spektakel tussen de mensen of op de planken. Van Gent tot in Slovenië, van Brussel, Leuven en Oostende tot in Poitiers, Aurillac, Amsterdam, Groningen of Barcelona.Deze eigenzinnige man van het woord is verder ook verantwoordelijk voor de organisatie van diverse artistieke evenementen zoals het jaar- lijks ecologisch en eigentijds cultuurfestival ‘Zaradi Tebe’ en de 10-daagse woord en beeld marathon ‘En het Grootste Deel Schreven we Sa- men in Bed’ tijdens de Gentse Feesten. Zes jaar lang was Bob Minne één van de mensen achter het dichterscollectief ‘De Wolven van La Mancha’ dat allerlei streken overspoelde met poëtische avonden. Sinds 2012 brengt hij als lid van de culturele organisatie ‘Dichter bij Ithaka’ multidisciplinaire events en producties zoals ‘Mensen die Dichten zijn Gevaarlijk’ ‘Guard Avant’ en ‘De Tuin van Heden’.