Oke
– stel, jij komt op mij af
in, zeg, bijvoorbeeld een auto
ik natuurlijk op een fiets

Jij ziet mij en
ik zie jou en
ik schat de afstand
tussen ons in

Ruimte genoeg
om links af te slaan
– voor jou: rechts

Dan ben jij ineens
veranderd van iemand
die vóór mij reed
naar iemand die rechts
van mij rijdt

Dat is toch gek ?
Jij bent niet anders
en je doel en koers
je plek in de wereld
ongewijzigd

Maar toch ben je
mee veranderd
enkel omdat ik zonodig
anders in het leven
moest gaan staan.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !