“Ik vind er geen klap aan zo,” bromde de Opperpater humeurig. Zijn mondhoeken wezen omlaag. Zijn mondhoeken wijzen normaal gezien nooit omlaag. “Ziet er niet uit.” Ik boog beschaamd het hoofd – inderdaad, de website ziet er niet uit en dat gaat niet vlug veranderen, er is veel werk aan. “En de meeste van mijn filmpjes doen het ook niet meer, verdomme.” Ik keek, nog beschaamder, weg. Naar de muur. “Bekijk het maar even met die website. Maak me maar wakker als het weer leuk is daar.”

En met die woorden gleed de Opperpater zijn winterslaap in.

 
De Opperpater
De Opperpater
BOEKJE: 15 December 2011 presenteerden we een boekje met de 93 Beste Moppen Van De Opperpater in café Het Buitenbeentje in Tilburg.

De ster van de Opperpater is rijzende, dat ziet een kind. Het is een kwestie van tijd voor dit moppenwonder uit het Tilburgse kroegencircuit aan tafel mag plaatsnemen bij een De Wereld Draait Door of soortgelijks. Op zijn voorwaarden, natuurlijk. Hij moet wel kunnen roken. En owee als hij Eastenders mist. Dat ze daar maar vast rekening mee houden.