De radio kraakte nogal toen ik het nieuws hoorde, maar ik schrok me een hoedje. Ik kon het niet geloven. Mijn god, dat uitgerekend hij ons nog zou ontvallen, het leek wel alsof hij onverwoestbaar was.
Natuurlijk, zo van tijd tot tijd hoorde je wat vreemd nieuws over hem. Of was het juist heel, heel erg stil. Maar kom, iederéén ziet toch dat prachtige verbeten gezicht voor zich, die typerende lichaamshouding. Die bobbel in de broek. Dat fenomenale benenwerk, wie kan dat vergeten ? Ik bedoel, laten we eerlijk wezen, hij was een fenoméén, dat zijn weerga niet kende. Ondanks zijn, als we alle roddels mogen geloven, toch niet vreselijk gelukkige leven, zette hij zich onvermoedbaar in om topprestaties voor ons neer te zetten. En nu is dus een weergaloos entertainer van ons heengegaan. Ik vond het spijtig, zeer, zeer spijtig. Net toen ik er meer van wou horen, schakelde een collega hier over van het nieuws naar Studio Brussel, dus ik moet het helaas doen met dat flardje nieuws dat ik hoorde, maar dat deed me toch besluiten om hier een kleine In Memoriam te schrijven. Want bij zo’n schokkende gebeurtenis mag je best wel even stilstaan vind ik. Enfin. Michiel Janssen, Rust in Vrede. Rijd maar lekker wat rondjes op die wolken, maar niet vallen hè.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !