Geen haren in de wind wegens kaal. Oren dan maar. De dagelijkse wandeling vandaag in de wind. Hoera! In de wind.

Met deze uitdrukking zeg je zoveel als: dronken.

Verder is er geen probleem met alcohol in dit land. Je gaat naar de supermarkt. Een reusachtig aanbod staat op je te wachten. Je vindt er je gading. Je ding. Je rekent af, gaat naar huis, drinkt wat, gaat dan in de auto zitten ergens naartoe weet je wel of wat rondrijden. Geen probleem, rondrijden in de wind. Tot je moet stoppen: alcoholcontrole.

Sommigen duwen op dat ogenblik het gaspedaal in om te ontsnappen. In de wind.

Verder is er geen probleem met alcohol in dit land.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.