Ik wou mijn wagen zo dicht mogelijk bij de dijk parkeren. Er staan daar volop bomen en, wie weet, volop eekhoorns. In de straat verderop was een bouwaanlegfirma echter druk doende het voetpad op te breken om er glasvezelkabels in de leggen. Daardoor stond de plaats onder de bomen vol. Ik reed wat rond en vond geen plek, keerde terug en parkeerde half op de berm.

De volgende twee uur verliep alles voortreffelijk.

Op de weg terug naar huis week ik af van de rechte weg om in een middelgroot warenhuis een paar doosjes yoghurt op Griekse wijze te kopen. Het was er niet druk.

We aten kip met rijst in een bijzonder lekkere saus.

Even later overleed de koningin. God saved the Queen, he now saves the King.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.