Nog even en we kunnen hem niet meer plagen om zijn gebrek aan publicaties: Soul Food kan haast niet wachten. Enthousiast trappelend zit hij aan onze terrastafel. Hij maakt honderduit grapjes. In zijn hoofd is hij al beroemd. Matthijs heeft al een hele show aan hem gewijd en een leger recensenten kijkt reikhalzend uit naar zijn tweede boek.

Niet dat we ons inhouden: we hebben nog drie weken tot zijn eerste pennenvrucht officieel publicabel is. Dus plagen we hem erop los. Het deert hem niks: de vrijdagavond wemelt van de prachtige jonge meiden in alle windrichtingen en hij geeft zijn ogen de kost. Als u wist waar hij woonde, begreep u dat wel. Ik wijs hem plagerig op een vrouwelijke beroemdheid in de hoek op het terras. Door een jaarlijks festivalletje waaien er nu even een paar dagen wat beroemdheden aan. Soul Food gelooft me eerst niet, maar merkt dan verdomd, het is haar.

Nadat hij zich eerst anderhalf uur moed indrinkt in het café (hem uitleggen dat je van cola light geen moed krijgt, is hopeloos, geloof ons) benadert hij haar. Hij wringt zich door de andere mannen om haar heen, heen. Zegt iets. Het duurt geen minuut. Daarna zit hij aan onze tafel. Hij zegt dat hij zich heeft voorgesteld als dé Starfucker van de stad. Hij zegt dat ze gelukkig gevoel voor humor bleek te hebben.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !