“Ik had je boek op het werk binnen een uur uit, knikker,” begroet de Opperpater me. Hij refereert aan mijn nieuwste prozabundel. Het is geen dik boek. Slechts 66 pagina’s. Ik geef het grif toe.

Maar ik ben hartelijker begroet. Ook de trap komt hij niet eens meer af om me te begroeten. Hij roept het van bovenaan de trap. De gasten van Club P. hebben bemerkt dat het intercomknopje om de deur te openen, gewoon werkt. Jarenlang wist de Opperpater dat niet. In zijn eigen woning. Bij elke gast liep hij de trap af en terug op voor de deur.

Ik vraag of de Opperpater nu niet een heleboel beweging mist. “Dat klopt, knikker,” lacht de Opperpater terwijl hij al zijn tweede sigaret sinds ik binnenkwam opsteekt. Ik heb mijn jas nog niet eens uit. Met een noeste vuist verfrommelt hij zijn halveliterblik. “Bier, knikker ?” Gewoontetrouw sjokt hij alvast naar de koelkast.

Ik troost mij met dat de geest van de Opperpater blijkbaar nog altijd beweging genoeg krijgt. Een uur, dat is toch ruim een pagina per minuut. Dat doet hij goed. Uit de keuken klinkt een luide boer.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !