Wanneer heb jij je voor het laatst heel gelukkig gevoeld?

Is het mogelijk dat dat al een tijdje geleden is?

Nu is het moment dat we daar samen verandering in gaan brengen. Vertrouw erop dat het goed is je hart te volgen. Het zal je blijer maken, net zoals dat het je blijer maakt wanneer dromen en fantasie een werkelijk deel uitmaken van je leven. 

Net als een kind, zorgeloos en vrij kunnen spelen. Jij kunt het ook nog!

Steeds opnieuw.
Ieder moment van de dag.

Stel het je voor. Probeer het eens met je ogen dicht. In jouw wereld is werkelijk alles mogelijk! Elfjes, trollen, stoute kabouters, troetelbeertjes, smurfen, regenbogen… de zon op je gezicht.

Alles wat je doet glimlachen, is goed.

Laten we het eens oefenen.
Als je het eenmaal ervaren hebt, zul je weten wat ik bedoel.

Beeld je eens in, dat je door een bos wandelt. Je voelt hoe de zonnestralen, die tussen de takken door naar je reiken, je hart warmer maken. Je krijgt een lichter gevoel. Je staat stil en doet je ogen dicht, waardoor je de geluiden van de natuur, het bos dat je omringt, nog beter hoort. Het zuchtje wind door de bomen, de tjirpende vogeltjes en een beekje dichtbij. Je wandelt verder.

Wanneer je het beekje bijna bereikt, hoor je tot je verbazing zacht gezang en stemmen.

Het maakt je nieuwsgierig.

Omdat je je laatste voetstappen bijna geruisloos in het mos neerzet, is het de kleine wezentjes niet opgevallen dat ze bezoek hebben. Voor het eerst in je leven zie boselfjes. Schommelen aan een tak boven het water, muziek maken, lachen. Je knippert met je ogen. Ze zijn er echt.

En denk je eens in:  als boselfjes echt zijn, dan is werkelijk alles mogelijk! Toch?

Opeens voel je iets zachts aan je hand kriebelen.
Zacht en warm.
Het voelt meteen goed.
Vertrouwd.

Je kijkt opzij. Je voelt je positief verrast. Met grote verwondering constateer je dat je bij de hand bent genomen door een troetelbeertje. Hij vraagt je mee te gaan naar zijn familie en je volgt hem naar de open plek in het bos. Daar vind je een regenboog die als een trap voor je uitvouwt. Jou uitnodigend.

Hoe hoger je komt, hoe kleiner en overzichtelijker je leven wordt. Het beklimmen van een regenboog geeft je een gevoel van succes, van alles aan kunnen! Je koestert dat gevoel, laat het binnenkomen in je hart, tintelen door je hele lijf. Het is fijn om je zo goed te voelen. Wanneer je de wolken heb bereikt, met een prachtig luchtkasteel en een onthaal van tientallen beertjes, besef je dat er nog meer goeds gaat komen.

Het beertje wat je hand nog steeds vasthoudt zegt je: “Wij gaan je leren te stralen van geluk. Je zult ontdekken dat het delen van dit geluk met anderen, je geliefden, een willekeurige onbekende, wie dan ook, je nog meer geluk zal brengen! Er zal altijd genoeg van zijn. Want wat je geeft krijg je terug. In veelvoud.”

Je voelt in je hart dat dit klopt. Met alle wijze woorden en mooie ervaringen , die nu een deel van jouw levenshouding zijn geworden, glij je met veel plezier langs de regenboog weer naar beneden.

Met je voeten op de grond en een overweldigend goed gevoel, weet je nu wat geluk is.
Iedere dag, ieder moment dat je dit voelt en kunt delen, zal jouw geluk voortduren.

En ieder moment dat je hart extra vulling nodig heeft, weet je hoe je je geluk opnieuw kunt vinden.

Het enige wat je hoeft te doen, is je ogen te sluiten en denken aan wat jou blij maakt. Laat je meevoeren door je eigen dromen en mooiste fantasieën om je geluksgevoel verder uit te vergroten.

Je kunt én zult stralen van geluk!

 
J. Honeybee Sugarlove
J. Honeybee Sugarlove
Opnieuw geboren in dit leven.
Vervluchtigd in de tijd.
Zonder zorgen weer begonnen.
En ook belangrijk,
zonder spijt.

Met plezier,
nochtans te over.
Denk ik voor nu een keer
aan mij.

Geloof maar wat je wilt geloven!

Verdwaal ik? Zwerf ik?

Vogelvrij!