Tegenslag, na mijn bezoek aan de Beurs Bazouq,
was al mijn fiets even zoek,
tot ik deze toch hervond,
was vergeten even waar die stond.

Zaterdag-middag toen …
Vergeten dan deze af te sluiten bij het even boodschappen doen (de aldi)
Wat voel ik mij toch ook een oen. . .

Hoewel, wie van mij als bezorger nu een fiets jat, heeft geen fatsoen.
Hoe kan je nu mij dit aandoen ?
Balen, want zonder kan ik niet veel op afstand doen,
in de stad het is toch wat.

Het is in alle opzichten gewoon werkelijk geheel verkeerd,
Ik ben nu enorm gedupeerd.
Wat jij hebt hier ge-presteert,
is echt verkeerd.
Je bent met mijn vrije-tijds en ook dienst-fiets du-gepeert.
Schijnbaar is fietsen jatten zo iets wat je niet verleert.

Als je zelfs mijn fiets jat, het is mij wat
ik ben nu toch dit wan-gedrag wel goed zat.
Ik ben toch benieuwd wat anders je als reden beweert.

Hoe kon je dit nu mij aandoen
pas nog was de fiets voor mij opgeknapt voor heel wat poen,
nieuwe achterband, ook een nieuw slot…
Jij dan stal hem nu even vlot…

Zonder fiets kan ik echt niets in al mijn ijver, dus is mijn nood hoog,
dit is voor nu ook het slot van mijn betoog…
ja het is heus een erg groot gemis,
voor mij, stapschrijver … CHRIS

 
De Stapschrijver
De Stapschrijver
Chris van de Ven (1961), ook bekend als De Stapschrijver, is een bekend gezicht in 's lands totale dichtersscene.
CHRIS van de Ven alias de STAP-SCHRIJVER
Chris zijn leven begon in Haarlem net 50 jaar geleden, helaas niet volmaakt met MBD, oftewel een minimale hersenfunctie-stootnis, ook wel ADHD genoemd , hyper-actief dus Alle Dagen Heel Druk.
Nu als Lichte vorm van autisme omschreven iets van asperger neen dat is niet die groente die Chris kent van het wonen in Limburg na eerder Driebergen dus regio Utrecht en in zijn jeugd niet ver van Hoorn in Wognum, recent bekend dankzij een zekere Scheringa met zijn bank en het West-fries museum dat zou komen in wat destijds gebouwd is als mavo-school ... Chris ging daarna naar de tuinbouw-school in Utrecht richting Bloemen & Boomteelt hij haalde helaas niet het diploma maar wist zich bezig te houden als bezorger van post en folders in Heythuysen woonde. ook na het verlies van zijn moeder in 1987 door kanker nog altijd thuis, deed daar ook tuinwerk net als zijn vader die nu 81 jaar is in Roermond woont . Tiburg bood in 1990 kans voor Chris op begeleid wonen met ook werk op een biologische tuinderij dit als vrijwilliger zo volgde ook daar weer het bezorgen nu post in de binnenstad naast buurtkranten daar, net als redactie-werk en ook schrijven hiervoor. Ook dat is een passie van Chris die ook nog voor diverse podia posters, flyers en folders met het maandprogramma verspreidt. Dagboekschrijven leidde tot ook verslagen van een schrijver op stap in de reeks stapvolk en nu en dan een gedicht, vaak meer snelrijmen dat is nu nog wel zo.
Plezier-dichten dus. Meedoen op podia volgde naast het gaan beleven van optredens daar jawel ook zang en muziek daarvan volgde ook verslagen, zo verscheen de reeks stapvolk met alle impressies.
Jarenlang verscheen mede door het reizen langs podia met dichters en schrijvers in stad en streek het Literair Verzamelblad Het Tafelblad, met deelname van velen... Editie 16 laat helaas al een paar jaar op zich wachten juist ook op papier . . . Chris van de Ven gaat nog altijd in en om Tilburg op stap als schrijver is zo beter bekend als Chris de stap-schrijver. . . in het culturele leven en ook in het hele land wel in Literaire kringen. Chris had ooit eigen dicht-avonden in Tilburg ook daar was een kans voor zangers als Tom Wolkers... die zijn eigen podium-avonden kreeg.... Chris zoekt al jaren naar de grens tussen Gedichten en Gezang dus Liedteksten in de eigen taal... Nu steeds meer gedichten op muziek gezet worden, ook gezongen is de grens steeds vager dat boeit de stapschrijver.