BRUIDSCHAT IN THAILAND

Een bruidschat bestaat uitsluitend uit geld soms erg veel geld.

In thailand is het nog dikwijls maar niet altijd de gewoonte dat de bruidegom of zijn familie een bruidschat geeft aan de moeder van de bruid.Het is een euuwen oud gebruik maar dat nu anno 2012 niet overal strikt word toegepast.Het zou dan dienen als buffer voor de oude dag van die ouders.Hoe hoger de bruidschat hoe hoger het aanzien van de bruidegom is.
Thaise vrouwen worden gezien als de moiste ter wereld.Een licht getinte huid,slank figuur,zn een betoverende glimlach.
Waarom zijn deze Thaise vrouwen zo populair bij ons westerlingen?Omdat ze een traditionele denkwijze hebben over de vrouw in het huwelijk.
Ze zijn daar door altijd beleefd,en op en top vrouw.
Zo wil een thaise vrouw meestal niet dat haar man huishoudelijk werk vericht.
Waarom kiest een Thaise schone voor een Westerse man?Omdat Thaise mannen doorgaans een slechte naam hebben als het om huwelijkse trouw gaat.
Dikwijls heeft die Thaise man er dan een 2e vrouw op na die noemen ze dan een MIA NOI.
Die Mia Noi dus de 2e geliefde krijgt dan ook meestal meer aandacht en ontvangt ook meestal meer geld dan de eigen vrouw de MIA LUANG.
Er zitten dus ook dikwijls haken en ogen aan bij relaties tussen een Thaise en een Westerling.
Er is een enorm cultuur verschil.Zo geloven de Thais nog in geesten ha ha.De bekendste problemen tussen een Thaise en een Westerling zijn dan meestal geld kwesties of taalgebrek.En dus is een relatie met een Thaise niet zondermeer voor een ieder weggelegd.Erv moet wederzijds begrip en respect zijn als basis.Veel buitenlanders in Thailand bestempelen de Thaise vrouwen als roofvogels of als schorpioenen.Maar sommige Thaise schonen zien de Westerling dan weer als vrekken en gierige mensen.Indien een Thaise vrouw elke maand huishoudgeld krijgt zijn de problemen mestal opgelost.Uitgezonderd die bargirls dat blijft Uitkijken.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.