Het werk van de Thaise politie.

In Pattaya aan de Thaise kust zijn naar schatting meer dan 1000 kleine en grote bars.
Die bars wisselen regelmatig van eigenaar.Want het is niet allemaal goud wat er blinkt daar in die kroegen.

Je hebt ook geen Horeca diploma of vestigings papieren nodig.Je kan alleen een kroeg beginnen op de naam van een Thaise vrouw.

Je komt er al snel achter dat het soms bittere armoede is om zo een kroeg te runnen.Want er is enorm concurentie en de ene bar stund nog harder met de consumptie prijzen dan de andere.Happy ouwer kan bij sommige zaken dan ook wel eens happyday ouwer zijn.

Je betaald gemiddeld aan de kust voor een halve liter bier dus een grote fles 2 euro maar die zelfde fles kost in de supermarkt nog maar 80 euro cent.

De Politie speeld bij dat horeca gebeuren echter een aparte rol.Je betaald deze politie ongeveer 25 euro bescherm geld per maand en dan heb je nergens last van.Maakt een klant echter moeilijkheden en je hebt bescherm geld betaald rukken ze met 25 man tegelijk uit om orde op zaken in je kroeg te herstellen.Dus de meeste cafes eigenaren betalen wat geld elke maand aan de politie en de zaak is in orde.Doet een nieuwe kroegbaas daar niet aan mee dan zal die kroeg geen 3 maanden bestaan ,zo doende heeft de politie een leuke bijverdienste op hun schamelijke salaris elke maand.

De bars sluiten klokslag 12 uur middernacht.Maar er zijn ook overal nachtclubs die tot 0400 in de morgen open zijn.

Dan is er in elke grote stad nog de Tourist police.Die zetten zich helemaal in voor de touristen in Thailand.Daar kan je terecht bij als je bestolen bent ,of voor wat dan ook ze zijn uiterst vriendelijk en helpen je altijd.Touristen police is een heel aparte afdeling van de Politie.Ze werken ook veel met vrijwilligers.In mijn plaats werkt zelfs een nederlandse politieman als vrijwilliger bij de touristen police.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.