De Thaise kinderen.

De schoolkinderen hebben wel een leerplicht maar er word geen controle op uitgevoerd.

Schoolkinderen met een meester die uit europa komt.
Ze leren er lezen en rekenen en schrijven.
Maar ook leren ze er veel over hun geloof het Boedisme .Maar over milieu etc denk ik niet dat ze veel leren want daar van zie je dagelijks rond de huizen en de scholen het resultaat dikwijls op straat liggen/De kinderen zijn tussen de 6 jaar en 12 jaar prachtige lieve kinderen die erg veel lachen dat viel me op.De meiden worden soms al met 11 jaar de eerste keer ongesteld en dan is het voor de ouders uitkijken geblazen want als die hormonen beginnen optespelen kan het gebeuren dat een jong meisje van amper 13 a 14 jaar al een abortus moet ondergaan.Ik heb het idee dat veel ouders meestal de moeder haar dochter niet aan een  voorbehoedsmiddel wil helpen uit schaamte denk ik soms.Ook de voorlichting is op een erg laag peil want over sex praten dat doe je in Thailand niet in het openbaar.Terwijl in Pattaya en Pucket de meeste hoeren van Thailand wonen is dat een vreemde gewaar wording toch.

Veel ouders dus de Omas meestal nemen de zorg van de kinderen van hun dochter of zoon opzich indien de vader en of moeder moeten werken dan worden de kinderen door Grootouders opgevoed.Er zijn kinderen bij die soms hun echte ouders in geen jaar zien Oma verzorgt deze dan en de kinderen noemen dan ook dikwijls de oma Mama.Das iets wat wij westerlingen moeilijk begrijpen maar hier in Thailand vinden ze dat heel gewoon.

Maar de kinderen leven hier veel onbezorgder dan bvb in NL.Waarom?Ze rijden soms met 4 kinderen op een scooter naar school en dan is de bestuurder soms pas 12 jaar oud.
Je kunt het de kinderen niet kwalijk nemen ze leren het van hun ouders .

Met 6 personen op een scooter is hier heel gewoon.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.