Festival DE BASIS. komend weekend 10 en 11 september is Vliegbasis Soesterberg weer even open. 380 hectare, dier- en plantensoorten die zeldzaam zijn  Festival DE BASIS is een uniek festival. Bezoekers beleven namelijk kunst, cultuur en natuur op Vliegbasis Soesterberg, doorgaans gesloten  een unieke combinatie van kunst, cultuur en natuur op met medewerking van vele Chrisvrijwilligers zoals de  Stapschrijver uit Tilburg gewoon Chris ter begeleiding, neen geen optreden van deze dichter. Wat is er wel ?  o.a kunst van Erik Odijk, Roosje Klap & Kaleb de Groot … Festival DE BASIS biedt die unieke mogelijkheid kunst, cultuur en natuur op Soesterberg.= anders gesloten …. . .  persbericht; vrede-van-utrecht.pressdoc.com/25301-festival-de-basis –Festival ‘DE BASIS‘ = www.skor.nl/nl/site/item/festival-de-basiswww.vredevanutrecht2013.nl/debasis
Utrecht (stad) bezoeken = tussendoor bij mijn zus logeren is het doel weer . . . Dit weekend is het ook weer nationaal Monumentendag ook in Tilburg uiteraard… Loop ik dat mis…  al bijna een monument …. Chris van de Ven * kleine boekjes = www.matchboox.com

CHRIS


 
De Stapschrijver
De Stapschrijver
Chris van de Ven (1961), ook bekend als De Stapschrijver, is een bekend gezicht in 's lands totale dichtersscene.
CHRIS van de Ven alias de STAP-SCHRIJVER
Chris zijn leven begon in Haarlem net 50 jaar geleden, helaas niet volmaakt met MBD, oftewel een minimale hersenfunctie-stootnis, ook wel ADHD genoemd , hyper-actief dus Alle Dagen Heel Druk.
Nu als Lichte vorm van autisme omschreven iets van asperger neen dat is niet die groente die Chris kent van het wonen in Limburg na eerder Driebergen dus regio Utrecht en in zijn jeugd niet ver van Hoorn in Wognum, recent bekend dankzij een zekere Scheringa met zijn bank en het West-fries museum dat zou komen in wat destijds gebouwd is als mavo-school ... Chris ging daarna naar de tuinbouw-school in Utrecht richting Bloemen & Boomteelt hij haalde helaas niet het diploma maar wist zich bezig te houden als bezorger van post en folders in Heythuysen woonde. ook na het verlies van zijn moeder in 1987 door kanker nog altijd thuis, deed daar ook tuinwerk net als zijn vader die nu 81 jaar is in Roermond woont . Tiburg bood in 1990 kans voor Chris op begeleid wonen met ook werk op een biologische tuinderij dit als vrijwilliger zo volgde ook daar weer het bezorgen nu post in de binnenstad naast buurtkranten daar, net als redactie-werk en ook schrijven hiervoor. Ook dat is een passie van Chris die ook nog voor diverse podia posters, flyers en folders met het maandprogramma verspreidt. Dagboekschrijven leidde tot ook verslagen van een schrijver op stap in de reeks stapvolk en nu en dan een gedicht, vaak meer snelrijmen dat is nu nog wel zo.
Plezier-dichten dus. Meedoen op podia volgde naast het gaan beleven van optredens daar jawel ook zang en muziek daarvan volgde ook verslagen, zo verscheen de reeks stapvolk met alle impressies.
Jarenlang verscheen mede door het reizen langs podia met dichters en schrijvers in stad en streek het Literair Verzamelblad Het Tafelblad, met deelname van velen... Editie 16 laat helaas al een paar jaar op zich wachten juist ook op papier . . . Chris van de Ven gaat nog altijd in en om Tilburg op stap als schrijver is zo beter bekend als Chris de stap-schrijver. . . in het culturele leven en ook in het hele land wel in Literaire kringen. Chris had ooit eigen dicht-avonden in Tilburg ook daar was een kans voor zangers als Tom Wolkers... die zijn eigen podium-avonden kreeg.... Chris zoekt al jaren naar de grens tussen Gedichten en Gezang dus Liedteksten in de eigen taal... Nu steeds meer gedichten op muziek gezet worden, ook gezongen is de grens steeds vager dat boeit de stapschrijver.